Rehber Yazıları

Bannerlord’da Lord Öldürmek ve Krallık Kurmak

Mount and Blade II: Bannerlord 30 Mart 2020 tarihinde erken erişime açıldı ve Steam’de beklenenin kat ve kat üstünde oyuncu kitlesine sahip oldu. İndirimsiz fiyatı 150 TL olan oyun her geçen gün yeni bir güncelleme ile kendini geliştirmeyi de ihmal etmiyor. Bannerlord erken erişime açılmadan önce bile en çok merak edilen ve tahtta ne gibi değişikliklere neden olabilir? Sorularını sık sık sorup bir türlü cevap veremediğimiz bir diğer olayla karşınızdayız, Bannerlord’da lord öldürmek.

Bannerlord’da Nasıl Lord Öldürülür?

Warband’dan hiç alışık olmadığımız fakat bir özellik. Birçok kişinin de içinde ukde ettiği kâh öldürsem ne olur? kâh neden böyle bir özellik düşünülmemiş ki dediğimiz zamanların çoğu kişinin başına gelmiştir. Evet, artık bu düşünceler son bulabilir çünkü Bannerlord’da lord öldürebilirsiniz. Peki, Bannerlord’da lorları nasıl öldürebiliriz? İlk olarak bilmeniz gerekirki lordlar savaş esnasında ölmeyecektir, sizler gibi. Ama savaşta çoğu zaman size düşen esir lordlar olacaktır. Bu lordları öldürmek istiyorsanız da ordu kısmına gelerek esirlerden öldürmek istediğiniz lordun üstüne gelin ve kafatası sembolü olan idam seçeneğine basınız. Bu seçeneğin ardından aşağıda bulunan resimdeki gibi bir ekran sizleri karşılayacak. Burada vermeniz gereken karar sonucunda da lord tamamen haritadan silinebilir.

Bannerlord'da lord öldürmek

Bannerlord’da Lord Öldürmenin Avantajları

Elbette Bannerlord’da lord öldürmek birtakım avantajlar sağlayacaktır. Bildiğiniz gibi NPC rolünde olan lordlar savaş sonrası esir durumuna düşebilir. Esir durumundan sonrasında da kaçabilir ya da sizin isteğinizle satılabilir. Fakat her halükarda da NPC’ler sizin oyuna yeniden başlamanızdan çok daha hızlı gelişeceğini de aklınızda bulundurmalısınız. Tekrar gelişerek düşman orduya katkı sunabilir hatta sizi tek başına bile kesmeye başlayabilir. Tüm bu etmenleri düşündükten sonra da bazı lordların eksilmesi sizi belki de bir adım daha ön plana çıkarabilir. İyi düşünmeli, doğru karar vermelisiniz.

Bannerlord Kendi Krallığımız Nasıl Oluşturulur?

Birçok oyuncunun istediği başka bir kral ile haritaya hakim olmanın yanı sıra tek başına yönetici olup lordları kendi altında toplamaktır. Peki, Bannerlord’da kendi krallığımızı nasıl oluşturabiliriz? Oyun ilk başladığı andan itibaren sizlere ana görev olarak 1 adet görev verecektir. Bu görev için ilerlerken en sonunda sizden 3 bayrak parçasını toplamanızı isteyecekler ardından da bir krallığa yardım etmek ya da kendi imparatorluğunuzu oluşturmak arasında bir seçim yapmanız gerekiyor. Bu seçimi yapmak için birtakım gereksinimleriniz bulunmalı. Bunlar; 100 kişilik orduya hakim olmalısınız, klan seviyenizin 3 olması gerekli ve son olarak herhangi bir merkeziniz (şehriniz ya da kaleniz) bulunmalıdır. Böylece kendi imparatorluğunuzu oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Bannerlord ile ilgili diğer ilgi çekici yazılarımıza da göz atmak isterseniz;

Etiketler
Daha Fazla Göster

Gürkan Aksoy

6 yıllık makale sektöründen elde edilmiş tecrübeler sonucunda Oyunu Bul projesi ortaya çıkmış ve oyun severleri tek bir noktada en doğru, en hızlı şekilde bilgi ihtiyacının karşılanması amaç edinilmiştir.

6 Yorum

  1. Bilgilendirici olmuş elinize sağlık. 2m paraya ve tüm birliklerimi topladığımda 1k’ya yakın askerim olmasına rağmen hala klan olarak geçiyordum ve nasıl krallık kuracağımı merak edip duruyordum.

    1. Fazla idamın dezavantajları elbette var, onur sayınız düşüyor ve insanları ikna ederken daha zor başarı oranlarıyla karşılaşıyorsunuz.

    2. Bu yazıdan sonra idam ettim. Kral falanda idam ettim. Ama 1300 adamla daldılar. Dedim siz misiniz lan bana dalan. Onur düşüyor. Ben zalim olurum diye bekliyordum. Hilekar oldum. -2 onur.

      1. Merhaba,
        evet bir iki lord öldürmek onura zarar vermese de bu işlemi sık sık yerine getirmekle onur azalmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Merhaba oyuncu, reklamları senin de sevmediğin gibi bizler de sevmiyoruz. Fakat çok daha fazla oyuncuya hitap edebilmemiz için bu bir gereklilik. Sayfayı ziyaret edebilmek için bir süreliğine reklam engelleyiciyi kapatmalısın.