ALTIN 504,34
DOLAR 8,3465
EURO 9,6728
BIST 1.112
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17 °C
Sağanak Yağışlı

Valorant Silah Rehberi

04.05.2020
153
A+
A-
Valorant Silah Rehberi

Valorant son zamanlarda en fazla oynanan ve birçok yayıncı tarafından tercih edilen oyun oldu. Oyunun belki de kısa sürede bu kadar dikkat çekmesi uygulanan Drop sistemi alakalı olabilir. Çünkü oyunu sadece Drop düşürebilen kişiler oynayabiliyor. Bundan dolayı da birçok kişi Drop düşürebilmek için yayınları takip ediyor. Ayrıca oyun içinde birçok silah ve kalkan bulunuyor. Bugünkü yazımızda da Valorant silah rehberi ile her silahı inceleyip bilgiler vereceğiz.

1- Tabancalar

Valorant silah rehberi yazımıza ilk olarak tabancalar ile başlıyoruz. Tabancalar kuşkusuz oyunun en önemli silahları. Oyun içinde birbirinden farklı 5 silah bulunuyor. Her silahın farklı ismi ve kendine özel desenleri var. Bu desenler Riot para ile ücretli bir şekilde alınabiliyor.

Valorant silah rehberi Sherıff

BP9 Classıc

Oyunda her el başında oyunculara bu silah ücretsiz bir şekilde veriliyor. Silahın hasarı ortalama seviyede ve rakipleri kolayca öldürebiliyor. Ancak silahın kontrolü biraz zor çünkü ateş ettikçe nişangah sistemi büyüyor. Yapılacak kısa bir düzeltme ile nişangah sisteminin ve silahın kontrolünün kolaylaştırılacağı düşünülüyor. Oyun içinde bu tabancaya özel 4 adet desen bulunuyor ve bu desenler ücretli bir şekilde edinilebiliyor.

DBS20 Shorty

Bu tabanca yakın mesafeden asla affetmiyor. Çünkü pompalı bir silahın tabancalı modeli gibi düşünülebilir. Toplamda her şarjörde 2 adet mermi bulunduran Shorty’nin en büyük dezavantajı ise şarjörünün biraz geç değiştirilmesi. Bu da yakın mesafeli bir çatışmada rakibin sizi kolayca öldürmesine neden oluyor. Bundan dolayı Shorty ile vurmak istediğiniz rakibi ıskalamamak en iyi hamle olacaktır. Shorty için şu anda 1 adet desen tasarlanmış durumda.

AMP11 Frenzy

Klasik tabancalardan çok farklı bir tasarıma ve modele sahip olan bu tabanca rakibin üzerin bir anda onlarca mermi göndermenizi sağlıyor. Çünkü tabanca bir tüfek gibi şarjöründe bulunan bütün mermileri seri bir şekilde ateşleyebiliyor. Ancak uzak mesafeden bu mermilerin hedefi çok da tutmadığını söyleyebiliriz. Beta aşamasındaki oyunda Frenzy için 2 adet desen oyunculara sunuldu.

LP15 Ghost

Susturuculu silahlar ve tabancalar kuşkusuz oyunun en kıymetli silahlarından. Bu silahlar orta seviye hasar ile birlikte rakip sizin nereden ateş ettiğiniz anlamadan kısa sürede işinizi hallediyor. Ancak bu silah her ne kadar tehlikeli olsa da belirli bir mesafeden sonra etkili olamıyor. Riot Games çalışanları bu tabanca için birbirinden özel 4 tane deseni ücretli olarak satıyor. Ancak tasarlanan desenler kuşkusuz fark yaratıyor.

SAR6 Sherıff

Bu tabanca klasik tabanca anlayışından çok farklı çalışıyor. Bünyesinde az seviyede mermi bulunduran tabanca 50 kalibrelik mermiler ile adeta rakibi parçalıyor. Yakın ve uzak mesafeden her rakibi öldürebilecek kuvvette olan Sherıff’in kontrolü birazcık zor olsa da güç kısmında kimse eline su dökemez. Bu kadar güçlü bir silah için ise tam 5 adet desen tasarlandı ve Valorant oyuncularına sunuldu.

2- Hafif Makineliler

Hafif makineli tüfekler ile yakın mesafeden neler yapılabileceğini kuşkusuz herkes biliyor. Bu silahlar ile önünüze çıkan rakiplerinizi kısa sürede vurabilir ve her oyunu hızlıca bitirebilirsiniz. Valorant, hafif makineli silahlar bölümü için; 2 adet pompalı 2 adet de taramalı silah çıkardı. Ayrıca hafif makineli silahlar için ücretli olan desenler çıkartıldı.

Valorant silah rehberi Spectre

CQ SBR Stinger

Oyun içindeki kontrolü en zor olan hafif makineli kesinlikle Stinger. Çünkü atılan ilke 4 mermiden sonra silahın kontrolü kaybediliyor ve yeniden aim almak gerekiyor. Ancak yakın mesafeden Stinger asla affetmiyor. Silahın 2 farklı güçte modu bulunuyor. Bunlardan ilki tam otomatik yani taramalı modu. İkinci modu ise 4’er 4’er ateş eden Burst modu. Bu silah her ne kadar güçlü olsa bir noktadan sonra yetersiz kalıyor. Ayrıca oyun içinde Stinger için desen bulunmor.

SMG9 Spectre

Oyun içinde kuşkusuz en güçlü ve kontrol edilebilir hafif makineli silah Spectre. Çünkü susturucu sistemi ile çok fazla mermiyi hızlı bir şekilde rakiplerinin üstüne boşaltıyor. Silahın tek eksik yönü belirli bir mesafeden sonra yetersiz kalması. Spectre gem ucuz olması hem de kontrollü olmasının yanında 3 farklı deseni ile de oyuncuların en çok tercih ettiği hafif makineli tüfek durumunda.

PA12 Bucky

Pompalı silahların yakın mesafedeki hasarını kimse küçümsememeli. Çünkü bu silahlar tıpkı Bucky’de olduğu gibi rakibi darmaduman ediyor. Bucky için 2 farklı atış modu bulunuyor. Birinci modda mermiler dağılarak rakibe giderken ikinci modda ise mermiler toplu bir şekilde rakibe doğru gidiyor. Şu anda Bucky için herhangi bir desen bulunmuyor.

ACS12 Judge

Klasik pompalı silahlar gibi olan Judge peş peşe çok fazla mermi ateşleyebiliyor. Bu da onu yakın mesafede bir ölüm makinesine çeviriyor. Bu tüfek yakın mesafede çok fazla olsa da uzak mesafelerde oldukça yetersiz kalıyor. Ancak ucuz olması ve seri bir şekilde ateşleme yapabilmesi onu rakiplerinden bir adım öne çıkarıyor. Şu anda Beta aşamasında olan oyunda Judge için 1 adet desen çıkartıldı.

3- Tüfekler

Valorant silah reberi yazımızın kuşkusuz en güçlü aletleri elbette tüfekler. Zaten oyun içinde de birçok oyuncu tüfekleri aktif bir şekilde kullanıyor. Çünkü tüfeklerin hasarı hem yakın hem de uzak mesafeden çok yüksek. Ayrıca bu silahlar daha fazla mermi taşıyabiliyor ve oyunu kolayca kazandırabiliyor. Ancak bu kadar güçlü olan silahların biraz pahalı olduğunu söyleyebilirim.

Valorant silah rehberi  Vandal

3X PDR Bulldog

Oyundaki en ucuz tüfek olan Bulldog’un hem hasarı az hem de atış hızı çok düşük. Bu özellikler onu çok fazla geri düşürüyor. Tüfeğin tek artısı ucuz olması. Ayrıca dürbün açıldığı zaman tüfek 3’lü atış modu olan Burst moduna geçiyor. Bu tüfek her ne kadar tercih edilmese de Valorant 1 adet desen seçeneği sunuyor.

DMR04 Guardian

Bu tüfeğin muadillerine göre biraz farklı olduğu söylenebilir. Çünkü bu tüfek ile taramalı yapmak mümkün değil. Tek tek ateş eden bu tüfeğin hasarı çok fazla ancak diğer tüfekler karşısında pek bir şansı bulunmuyor. Şu an için Guardian’a özel bir desen bulunmuyor.

SW ACR Phantom

Bu tüfek oyundaki en güçlü 2 tüfekten biri. Çünkü hem yakın hem de uzak mesafeden susturucusu ile birlikte rakiplere şans vermiyor. Ancak kontörlü belirli bir yerden sonra zorlaşıyor. Bu silah ile ilk oynandığında CS GO oyununda bulunan M4A1 aklınıza gelebilir. Çünkü nişan alabilme özelliği hariç diğer bütün özellikler M4A1 ile benzerlik gösteriyor. Silah için şu anda 2 farklı desen tasarlandı ve oyunculara sunuldu.

AR 762 Vandal

Belki de oyunun en güçlü tüfeği Vandal olabilir. Çünkü seri bir şekilde çok fazla mermi rakibin üzerinde yağdırabiliyor. Bu silah için herkes tarafından bilinen AK-47 tüfeğinin Valorant versiyonu denilebilir. Silah her ne kadar güçlü olsa da belirli bir mesafeden ve yapılan sprayden sonra kontrolden çıkıyor. Ancak rakibe verdiği hasar ve seriliği bu eksiklerin üstünü kolayca kapatıyor. Şu anda Vandal için 3 farklı desen ücretli bir şekilde satılıyor.

4- Keskin Nişancı Tüfekleri

Keskin nişancı tüfekleri yüksek hasarları ve uzun menzilli mesafeleri ile her zaman dikkat çekmiştir. Valorat da ise bu durum biraz farklı çünkü sadece 1 silahta ile 2 farklı dürbün seçeneği bulunuyor. Valorant şu an için 2 farklı keskin nişancı tüfeği çıkardı ve oyuncular sundu. Bu silahlar CS GO da bulunan tüfekleri andırıyor.

Valorant silah rehberi Operator

LAR 1887 Marshal

Bu tüfek 2 adet olan keskin nişancı tüfeklerini ilki. Bu silah ile oynadığınızda aklınıza direk SSG gelebilir. Çünkü hem mesafe hem da hasar olarak çok benzerlik gösteriyor. Klasik bir keskin nişancı tüfeğine göre hasarı düşük olan tüfeğin sadece fiyatı uygun. Ancak bu tüfeğin en büyük artısı dürbününü açmadan da crossaır ile hedef alabilmesi. Ayrıca yyun içinde Marshal için 1 adet desen bulunuyor.

BSW 460 Operator

Keskin nişancı tüfeklerini en iyisi olan Operator ile oynadığınıza aklınıza direk AWP gelebilir. Çünkü hem hasarı, hem menzili hem de çift dürbün seçeneği ile fark yaratıyor. Hasarı çok olan bu silah her mesafeden tek atıyor. Ancak bu kadar güçlü olmasının yanında oyunun en pahalı silahı. Valorant Operator için şu anda 4 farklı desen tasarladı ve ücretli bir şekilde satıyor.

5- Ağır Makineli Tüfekler

Ağır makineli tüfekler yakın mesafeden yüzlerce mermiyi ateşleyebiliyor. Yakın mesafede kontrolü çok kolay olan bu tüfeklerim uzun mesafedeki kontrolü yok denebilir. Çünkü yüzlerce mermiyi ateşleyen bu tüfeği kontrol etmek çok zor. Ancak hasar bakımından bu tüfekler oldukça güçlü.

Valorant silah rehberi Ares

LSW RF Ares

Ağır makineli tüfeklerin birincisi olan Ares oldukça ağır. Bundan dolayı oyun içindeki yapılacak hamleler kısıtlanabiliyor. Ancak bu tüfek çok seri bir şekilde mermilerini rakibe gönderiyor. Bu kadar fazla eksiği olan tüfeği oyunda tercih eden pek fazla kişi bulunmuyor. Valorant her şeye rağmen bu tüfek için 1 adet desen tasarladı.

HMG 50 Odın

Valorant silah rehberi yazımızın bir diğer silah tanıtımı HMG 50 Odın. Bu tüfek 100 mermi seçeneği ile çok dikkat çekse de kontrolü yüzünden pek tercih edilmiyor. Çünkü bu silah hem yakın mesafeden hem de uzak mesafeden kontrol edilemiyor. Oyun için de Odın için herhangi bir desen bulunmuyor.

Valorant silah rehberi bıçak

Valorant silah rehberi yazımızda son olarak 1 adet bıçak bulunuyor. Bıçak diğer oyunlarda olduğu gibi belirli bir hasar ile rakipleri öldürebiliyor. Ayrıca 25 ve 50 canlık kalkan sağlayan 2 adet kalkan seçeneği de oyunculara sunuluyor.

Valorant silah rehberi tarzında diğer yazılarımız için bizleri takip etmeyi unutmayın. Diğer valorant içeriklerimiz;

Yasin Mustafa Özdemir
BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.